Gløgg

3 Store krus

  • 1 god flaske rødvin
  • 4 spsk god honninglikør
  • god rørsukker*
  • 1 stang kanel
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 20 nelliker
  • 10 allehåndebær
  • 1 tsk appelsinskal (evt fra et citrusglas)
  • 3 grønne kardemommekapsler

Jeg putter krydderierne i en gryde sammen med 1/4 af rødvinen og lader det småsimre i 15 min. Så hælder jeg resten af rødvinen over og bringer det op i temperatur til et stykke under kogepunktet og holder det der 5-10 min, for at trække det sidste ud.

*På det her tidspunkt kunne man så putte sukker i også, men det serverer jeg gerne til, så man selv kan dosere. Men regn med at folk putter 15-20g i per krus. Der er lige 3 store krus per flaske (0,75l), så et sted mellem 45 og 60 gram sukker – alt efter type – skulle vel passe.

Så filtrerer jeg det hurtigt over i en anden gryde og kommer likøren i.

Hvis man laver gløgg af en billig fransk bordvin, kan man ligeså godt prøve med 3 elefanter –  det bliver intetsigende. Jeg plejer at finde en fair rødvin til 30-40 kr, med et par småfejl, men hvor krop, syre og tanin stadig er i balance.

 

En tanke om "Gløgg"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *