Lakridste

Den her lakridste har en dyb lakridsfylde, en anelse menthol (fra brun kardemomme) og en god sød eftersmag. Den indeholder ikke te, og dermed koffein. Denne lakridste er en te der kan drikkes døgnet rundt.

Den er ikke helt enkel at fremstille (der er en lille ristning), og brun kardemomme kan være svær at skaffe – men giv nu ikke op!

Opskrift

3 spsk fintskåret lakridsrod
1 spsk padderokke
3 hele brune kardemommekapsler
3 hele stjerneanis
3 tsk fennikelfrø (1 tsk til ristning)
1 tsk korianderfrø (ristes)
1 tsk anisfrø

Fremstilling

Rist kortvarigt 1 tsk korianderfrø og 1 tsk fennikelfrø i bunden af en meget varm gryde og lad det køle af. Det skal knitre lidt, men de skal af før de blive brankede.

Blend alle ingredienser på nær padderokke og lakridsrod (det bliver til fint støv) i en kaffemølle.

Bland det hele sammen i et glas. Brug ca 1 tsk. pr kop te. Hvis stumperne ikke lige er helt homogene, så vær opmærksom på at rode rundt i glasset når du snupper en skefuld, så du får fra alle lag.

 

2 tanker om "Lakridste"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *