Ingefær

Frisk IngefærNår ingefær er rigtig frisk skinner overfladen som blankpoleret messing. Smagen minder om citrus med en hidsig pebernote og en forsigtig sødme.

Når man først er blevet hooked, kan ingefær stoppes i alt. Når jeg sidder og rodder mine notater igennem kan jeg se at jeg har puttet det i: gløgg, ærtesuppe, tunsalat, ristede ris, kikærtefars til falafel, bønnesalat og en masse andet. Prøv en ingefær salsa.

Tony Hill skriver i sin bog – a spice lovers guide to spices – at den bedste ingefær til en kop te er tørret og skåret, hvilket alle tebreve som fx. Yogi og Pukka må nøjes med (og dem drikker jeg en del af). Men prøv at lave et krus te* med 2 tsk padderokke, 1 tsk lakridsrod (tørret skåret) og 1 tsk friskrevet ingefær og evt honning – frisk ingefær egner sig til te.

*Jep, det er ret meget til et krus 🙂

En tanke om "Ingefær"

  1. June

    Helt enig. Ingefær er uundværlig. Det kan fuldende de fleste retter. Det er en rod der er blevet meget glemt i den danske madlavning. Jeg går ind for at den skal laves til Danmarks nye nationalrod. :o)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *