Hakke Kød ?

Mange hakker deres eget kød. Er det besværet værd eller er det bare hipt?

Min gamle støjende GastrobackJeg sendte kærsten ned til Halalslagteren efter 3½ Kg godt oksekød, for lige at prøve det efter. Det første problem melder sig hurtigt… Hvor er mit udstyr ?

Maskinen skal først lige samles og vent… (Jeg prøver at glemme alt om rengøringen)

 

Når det sådan lige ligger på bordet, ser det lidt voldsomt ud, og jeg fornemmer der venter en del arbejde. Jeg har prøvet at hakke skinkekød til deller og bønner på maskinen, men ikke oksekød i den her mængde. Oksekødet har lidt sener, og maskinen støjer så ørepropper bliver nødvendige.

3½ Kg Godt oksekød til hakningDet er tydeligvis hårdt arbejde hvis man ikke har en ordentlig maskine, og min Gastroback på 800w kommer seriøst på overarbejde med den groveste hulskive.

Efter 25 svedige minutter ville man håbe på at være færdig, men nej…

Det skal have en tur mere. Jeg prøver et par gange men maskinen kan ikke køre det på næste trin, og jeg nøjes med endnu en tur med den grove hulskive.

Jeg vurderer at mine tænder er betydeligt bedre end maskinen og køddet er løst nok, så hakkeniveauet er okay. Efter 50 minutter er der kun opvasken tilbage…

Kun halvt færdig med hakkekødEfter sølle 20 minutter er opvasken taget, og jeg står tilbage med 7 poser hakkedreng af 500g.

Sikke et arbejde! Med en god maskine går det nok meget lettere.

Men hvor smager det skønt!
Ren smag af kød uden bindevæv, som man godt tør stege lidt blodig… Det er jo rigtig mad!

 

2 tanker om "Hakke Kød ?"

  1. Frede

    Intet kan slå friskhakket oksekød. Smagen findes ikke i det industipakkede. Ja, det er et stort arbejde, men det er så sandelig besværet værd.

    Svar
  2. Kæresten

    Denne hakkebøf var virkelig turen til slagteren værd. Det er nok den bedste hakkebøf jeg endnu har smagt. Godt gået skat. Det smagte som om den var lavet med kærlighed ;o*

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *