Deli-deller

Hestedeller - uden hestEl. det tætteste man kommer på hestedeller uden hestekød.

De her frikadeller er superlækre og bliver holdt sammen med hestebønner i stedet for mere traditionelt æg og rasp.

500g hakkedreng (ikke hest)
1 dåse hestebønner eller 100g udblødt og kogt
1 lille løg
1 glas oliven (70g)
3 fed hvidløg
1 tsk østerssauce el. soya
2 tsk paprika
1 tsk spidskommen
½ tsk bukkehorn
½ tsk salt
chili
evt. en dusk persille

Blend ingredienserne sammen eller smid dem i en kødhakker og form meget små deller, som steges ved høj varme i kort tid.

Hestedeller - uden hestGuf løs eller gem til madpakken.

6 tanker om "Deli-deller"

  1. Oscar

    Lyder spændende. Det skal afprøves. Hestebønner i frikadeller, det har jeg ikke hørt før, men hvorfor ikke? ;o)

    Svar
  2. Ruben Jusiong

    Hvem kan leve uden frikadeller? 🙂
    Jeg glæder mig til at prøve dem, og så må vi se om vi kan finde noget fars uden hestekød.

    Måske det bedste i virkeligheden er at hakke selv, så er man da sikker på hvad der kommer i, og du kan styre fedtprocent, tilsætningsstoffer og alt hvad fabrikkerne ellers mener er nødvendig for at opretholde den korrekte struktur og smag.

    Faktisk, første gang vi hakkede kød selv, synes vi at det smagte underligt. For vi var ganske enkelt ikke kendt med smagen af kød??? Skræmmende!!

    Svar
    1. nyeboller Forfatter

      Når først man får øjnene op for at hakke selv, så har man aldrig lyst til at vende tilbage til det fra køleboksen igen. Kvaliteten er en HELT anden.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *