Falafel

Hvorfor skiller mine falafler?

Falafler - klar til stegningJeg fulgte Camilla Plums opskrift fra hendes bønneprogram… Og det blev det rene plum!
Jeg er nu ret sikker på at hun ved hvad hun laver, så hvad er problemet!

At køre farsen i en foodprocessor kræver en vis mængde væske, men er der for meget VIL farsen skille – det kunne afhænge af foodprocessoren. Det kan godt være farsen hænger sammen under stegning, men falafel’en bliver en hård skal fyldt med bløb. Tilsætningen af bagepulver har nærmest kun givet mig ulykker. De eksploderer når de rammer olien.

Løsning

Den eneste måde jeg kan lave fejlfri falafel på hver gang, er ved at tage en række forholdsregler.

  • køre farsen på en kødhakker – kræver ingen væsketilsætning.
    Alternativt, vær fedtet med væden når du maskinhakker
  • tilsætte æg og lidt mel i stedet for bagepulver

Kikærtefars

  • falafler400g udblødte drænede kikærter
  • 1 hvidløg (ja, samtlige fed)
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 4 spsk rugmel – ca. mærk efter på konsistensen
  • persille – til du skammer dig
  • 2 spsk ristet sesamfrø eller tahin
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk soya – mørk
  • 1 spsk limesaft
  • 1 spsk spidskommenpulver
  • 2 tsk korianderfrøpulver
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk af din ynglingskarry – til afrunding
  • ½ tsk kommenpulver
  • chili som du lyster

fremstilling

Falafel - prøvestegningHvis du er til det, så rist sesamfrø på panden i stedet for tahin.

Kør kikærter, hakket persille (min kødhakker skal have lidt hjælp til den langhårede persille), løg og hvidløg gennem maskineriet og rod resten i. Juster fastheden med melet.

Selv en stærk maskine kommer på arbejde her, så kør evt med en grov hulskive først, eller lad dyret klynke.

Og steg så de små fætre (der forhåbentligt ikke skiller)…

En tanke om "Falafel"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *