Kanogryde







Kanogryden har været et tilbagevendende ritual. Opgaven lød på: Lav noget morgenmad med kartofler, bacon, pølser og bønner i en tomatsauce – Ja og masser af hvidløg!

Lyder som alle tiders morgenmad…, eller ?
Men det er fantastisk!

For at afspejle stemningen og behovet på en kanotur blev der tilføjet chili og røg (røget paprika – man blir godt gennemrøget på sådan en tur), og tomatsaucen blev til kødsauce for lidt ekstra energi at køre på.

Listen af ingredienser har varieret en del, men det her rammer ånden i gryden… Og jeg skal lige advare om at store mængder dåsevarer indgår !

500g hakkedreng
400g kyllingebryst i tern
250g cocktailpølser
200g bacon i tern
2 glas kartofler
1 dåse bønner
1 glas jalapeno
2 dåser hakket tomat
1 dåse tomatkoncentrat
2 små løg
1 (helt) hvidløg
1 squash i tern
1 rød peber i strimler
1 tommeltot revet frisk ingefær
mørk soya og østerssauce til saltniveau
pift op med engelsk sauce og citronsaft
1 spsk paprika
1 spsk røget paprika
1 spsk oregano
1 spsk spidskommen

Nu venter der en stor opgave !

 

En tanke om "Kanogryde"

  1. André

    Mon ikke det kan bruges på overlevelses turen også?
    Det er vigtigt at få et godt og solidt måltid inden man begiver sig ud i det blå.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *