Pork Vindaloo

Pork VindalooGris er billig kød, og det fås sikkert også i en version uden receptpligtige stoffer. En god Vindaloo bliver også lavet med oksekød, lam og kylling, men jeg stod lige med 400g svinefilet fra et impulskøb.

  • 400g svin i tern
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk æbleeddike
  • chili (så meget du orker af din favourit)
  • 10g tørret shiitake svampe
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 cm kanel
  • 3 nelliker
  • 1-2 grøn kardemomme
  • ½ tsk hel sort peberkorn
  • ½ muskatnød
  • ½ tsk 5-krydderier
  • mørk soya
  • østerssauce
  • tomatkoncentrat

Lav en marinade af 2 spsk æbleeddike, hele peberkorn, knust muskatnød, 5-krydderier og shiitakesvampe og østersauce. (brug først en morder og evt. efterfølgende krydderikværn til svampene og muskatnød). Smid kødet i og top op med vand og lad det stå en halv time.

pork-vindalooSkiv løgene og rist dem med den knuste krydderiblanding. Fisk kødternene op og rist dem med. Drys chili og presset hvidløg over og hæld resten af marinaden i. Kog en time til halvanden!

Smag efter med soya, østersauce og tomatkoncentrat de sidste 10 minutter.

Server med ris.

Der er rigtig meget lækker parfume i denne opskrift. Når jeg har bestilt det her ude i byen på indisk restaurant har jeg fået kødstykker i dansk brun sovs med chilipulver… Det er meningen at det skal smage af noget.

En tanke om "Pork Vindaloo"

  1. Hosting

    Vindaloo is a popular dish of Indian cuisine. This recipe uses a plethora of spices to make a paste for flavoring the pork for a complex and delicious meat course.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *