Ristede Ris

Ristede ris skal ikke være komplicerede, men der er et par simple tricks hvis det skal smage af kinagrill , her er et par forslag:

  • Rist risene i en smule ristet sesamolie. Svansø leverer fx. en koldpresset sesamolie, der ikke gør tricket. Det skal være ristede sesamfrø der bliver presset. Din lokale grønthandler har den.
  • Brug 5-krydderier som grundkrydderi. Den krydderblanding sammen med sesamolien smager af kinagrill.
  • Brug fiskesauce, østersauce og en god soya.

Opskrift

1 omgang gårsdagens ris  fra køleren
1 bundt forårsløg el. fint skivet løg
1 håndfuld (frosne) grøntsager (fx. bønner / ærter / peberfrugt / gulerod)
2 spsk sesamolie til ristning
5-krydderier
fiskesauce
østerssauce
soya
1 fed hvidløg
evt. friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

Smæk olie på panden og varm olien godt op.
Rist grøntsager et par minutter og kom forårsløg i.
Kom soya, østerssauce og fiskesauce, hvidløg og ingefær og en skefuld 5 krydderier på. En skøn asiatisk duft (fisk) spreder sig. Men det smager ikke af fisk 🙂
Når temperaturen er lidt oppe igen ristes risene lidt, de skal ikke være hverken gyldne eller sprøde, bare gennemvarmes – nogle kinagrill-restauranter serverer tørre brankede ris – det er en uappetitlig misforståelse.

De ristede ris serveres rygende varme!

Forslag

Lidt for vegetarisk ?
Smæk en wienerschnitzel 150g (eller tilsvarende stykke kød) i strimler på panden fra starten lige før grøntsagerne og fortsæt som hidtil.

Hvis du har mikset din egen 5 krydderier, kan jeg anbefale et glas Barbera d’Asti til. Det er en syrerig rødvin, der er i stand til at matche dybden og parfumen fra retten – forvent ikke gode resultater med en alm. hyggevin.

 

En tanke om "Ristede Ris"

  1. Anni

    Det er en kunst at få sine stegte ris lækre. Denne opskrift er i den virkelig gode ende. Rigtig valg af olie. Prøv den.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *