Tomat / hvidløgssuppe

En heftig tomatsuppeKrydret tomat og hvidløgssuppe.
En hvidløgssuppe der bruger tomaten som fond.
Server med et par skiver ristet rugbrød.

Ingredienser, 2 portioner

  • 0,7 l vand
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140g)
  • 10 fed hvidløg
  • 1 lile rødløg
  • 1 peberfrugt (fx. rød)
  • en sjat hvidvin (3-4 spsk)
  • et skvæt olivenolie (til stegning)
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk hel korianderfrø til morteren, eller ½ tsk korianderfrøpulver
  • 1 tsk knust sumakfrø
  • 1 tsk paprika (rosen)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk groft salt

Snit rødløg, peberfrugt og 8 fed hvidløg fint og svits dem i olivenolien sammen med korianderfrø, spidskommen, sumak, laurbærblade og paprika. Løgene skal blive klare – ikke gyldne.

Rist så tomatkoncentratet et lille minut og tilsæt hvidvin, vand og friskrevet ingefær og lad det simre 10 min.

Pres til sidst de sidste 2 fed hvidløg direkte i suppen og tilsæt oregano og smag til med salt.

Som alternativ kan man lade den simre i 20 min og så filtrere inden de sidste ingredienser tilsættes, hvis man ønsker tomatsuppen uden fyld.

2 tanker om "Tomat / hvidløgssuppe"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *