Vinbladsdolmere

Udblødning af vinbladeVinbladsdolmere er noget af det nemmeste gavepakkemad man kan lave i sit køkken. Træk en sammenrullet vinbladscigar op af glasset, der er typisk et par stykker (uden at knække noget) og udrul de bundtede blade. Udblød dem i vand i 30 minutter (mindst), da de er meget salte.

 

Fyld

Tja, traditionelt er det jo ris man stopper i, men jeg bruger gerne en mørk grov bulgur. Den lidt nødde-agtige smag står godt til ristede solsikkefrø (hvis man har penge nok, kan man jo prøve om ristede pinjekerner er bedre – jeg synes det ikke)

Her er til at fylde fadet til højre (minus de 6-7 stykker jeg spiste undervejs)

  • Vinbladsdolmere2 dl mørk bulgur
  • 4 spsk ristet solsikkefrø
  • chili efter smag
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk lys soya
  • 1 tsk østersauce
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • 1 tsk sumakfrø
  • 1 tsk mynte
  • rigelig citronsaft

Ristning af solsikkefrøKog bulguren i letsaltet vand (3 dl) sammen med østersaucen.
Rist solsikkefrøene på en meget varm pande.

Bland det hele godt rundt.

 

fyldte vinblade, på med fyldet

 

Læg en skefuld fyld på et vinblad

 

fyldte vinblade - kring siderne op

 

Kring siderne op

 

fyldte vinblade

 

Og voila!

En tanke om "Vinbladsdolmere"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *