Chilisauce

Blandede chili

At lave sin egen chilisauce er en stor fornøjelse.

Frisk rød megastærk chilisauceOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den røde modne chili egner sig perfekt til blot at blive blendet i vodka/eddike-blanding med salt.

Opskriften er enkel. Tag dine stærkeste modne chili fra drivhuset (el. hvor de nu står) og fyld bøtten til din stavblender op med de gode sager. Hæld lige dele vodka og eddike over til lidt under chilierne.
Giv det 1-2 spsk salt. Mas blenderen ned igennem og fyld det på glas eller flaske.
Den skiller ikke og holder sig frisk i årevis på hylden – hvis det ikke bliver spist.

Der her fungerer selvfølgelig til alle farver chili, når blot de er modne.

Frisk grøn (umoden) chilisauce

Den er lidt sværere…
Hvis du kigger på den grønne flaske (med det gule låg) på billedet øverst, kan du se at det er gået galt. Sovsen skiller!
Den friske grønne pulp er uhomogen og lader sig ikke homogenisere med normale køkkeninstrumenter.

En løsning er at koge dem let og så fortsætte som før. Men skal chilien virkelig være frisk, så er der et alternativ!

Skyl og gnub chilierne godt, de skal være rene for jord og skidt.
Flæk de grønne chili hæld dem i et sylteglas med låg og kvæl dem med salt. Rigelig salt. Lad dem hygge sig en uges tid her, så er de klar til en let skylning for al det salt.
De er bløde og medgørlige, men friske i smagen og stadig flotte grønne.

Så er de klar til en tur med stavblenderen og rigeligt vodka/eddike-blanding.

Buffalo chicken chili sauce

Forestil dig glæden ved en buffalo chicken chili sauce lavet på: Naga Morich eller måske Carolina Reaper, en smuk tanke!

Lav salt-syltningstricket som beskrevet ovenfor med de stærkeste chili du har. Noget af styrken går tabt, desværre, men saucen skal jo også pladres over det grillede kyllingekød.

Blend så udelukkende med en god eddike på 6- 7% til den er lige tyk nok til sidde fast på kød og grøntsager som en sauce.

Den har smag, salt, syre og den frisker virkelig op.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *