Habanerosauce

Habanerosauce, Stærk chili sauceEt hyggeligt tilbehør af habanero-chili. En meget stærk chili der med sin blomsterlignende karakter giver et eksotisk (og brændende) indtryk.

Ingredienser

  • 130g habanerochili
  • 1 dåse tomatkoncentrat (70g)
  • 9 spsk vodka (1,35dl)
  • 3 spsk æbleeddike (el. den du har)
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk salt

Smæk hele molevitten i en blender og kør godt igennem. Efter en alvorlig slimhindeirritation og mange nys, er saucen klar til brug.

Jeg har hørt om rigtig mange der bruger handsker når de skærer i de små bæster – det gør jeg nu aldrig… Men der er adskillige steder man ikke skal klø sig, før man er helt færdig.

Vodkaen hjælper med at konservere produktet, der derfor kan stå i et års tid i køleskab uden problemer (uden henkogning). Men hvis du bruger et glas på en uges tid, så hæld vand i, de fleste vil dog have glæde af at saucen kan holde et stykke tid.

Tip! Ønsker du en stærkere sauce, så køb en peberspray og brug den direkte på din mad…

 

2 tanker om "Habanerosauce"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *