Hvidløgsolie


Det her er en supercool ide jeg desværre ikke selv har fået. Den minder meget om den hvidløgsolie man får på pizzarier rundt om.
Hvidløgsolie er genialt til friskkogt pasta, en pizza eller til bradepanden. Olien er superlækker, men indeholder en vis mængde vand der gør den uklar. Smæk den i køleren og skift den hver 14. dag.

Opskrift

  • ½ liter olie – din type 🙂
  • 4 hele hvidløg, maskinhakket med skaller og det hele

Fremstilling

Af hensyn til din maskine, kan du fjerne de hårdeste knolde fra hvidløgene, men bare gør det nemt – vi filtrerer til sidst. Alt efter din maskine så giv hvidløgene lidt bank og skær dem groft inden du putter hvidløgene i blenderen. Det kan selvfølgelig skæres i hånden…

Men helt grundlæggene skal det bare hakkes fint med eller uden skal.

Varm olien op og tilsæt finthakket hvidløg og skru varmen helt ned. Der skal bryde et par bobler i ny og næ, men der skal ro på – ellers blir det bittert skrald.

Lad det stå på minimum varme i 30 – 40 minutter.

Filtrér olien over på glas eller flaske og brug den gavmildt 🙂

Holdbarhed

Olien er varmebehandlet, men holder sig flydende i køleskab pga. et højt vandindhold. Derfor skal man nok forny den efter 14 dage i køleskab.

(Ideen er delvist udvundet af Thomasina Miers: mexican food at home – Skøn bog!)

 

4 tanker om "Hvidløgsolie"

  1. Helle

    Jeg har i flere år lavet hvidløgsolie som jeg bruger til alt mellem himmel og jord, men jeg laver den kold, presser en forfærdeligt masse hvidløg og hælder rapsolie over i en flaske eller glas med låg, jeg sier den ikke og holdbarheden syntes jeg er lang, sørger for den står på køl og ikke lugter eller smager harsk, men vil da måske prøve den version med at opvarme det hele…..syntes nu min version er nemt og hurtigt…

    Svar
    1. Lisa

      Men også livsfarlig da den ikke er varmebehandlet.
      Hvis hvidløgene ikke varmebehandlet, så risikerer du pølseforgiftning pga bakterierne i hvidløgene.

      Svar
  2. Jørgen

    Det kan være meget svært at få smagen frem i en hvidløgsolie. Jeg er spændt på at forsøge om det lykkes for dig i din opskrift.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *