Karrypasta

Køber du også glas med karrypasta?

Det er ikke specielt svært at lave sin egen og så kan man jo stoppe den karryblanding i som man holder allermest af – eller blande sin helt egen eksotiske masala.

Her er en karrypasta jeg bruger rigtig meget, opskriften giver et lille glas (200ml) og tager ikke 5 min at lave:

  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 tsk hel sort peber
  • 1 tsk spidskommen

Ristes på panden og males i morter/kaffemølle.

  • 1 el. flere af din yndlingschili fra vindueskarmen (el. whatever)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • 2 spsk rom el. vodka
  • 1 tsk eddike
  • 2 tsk salt

Grøntsagerne hakkes fint eller blendes (med stavblender) i rom og eddike. Lidt sprit får det til at holde sig.

Til sidst:

  • 4-5 spsk god karryblanding
  • 1 – 1½ dl olie (evt solsikke)

Bland ristede krydderier og karryblanding med grøntsager og rør op i olien. Det holder sig i måneder i køleskab pga. af rommen og olien der ikke slipper ilt til.

Man kan jo stort set komme hvad som helst i, men det er meget godt at holde spritprocenten lidt høj og ikke hælde for meget væde i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *