Shawarma chili (enkel)

Enkel shawarma chiliDet er ikke altid man har 14 dage til at en grundolie trækker essenser ud. Hvis jeg skal lave en shawarma chili her og nu, plejer jeg at gøre det her:

Først mikser jeg en portion shawarma krydderi (hvis jeg er løbet tør). Jeg plejer at bruge en 1 tsk til en lille portion.

Opskrift 240g

1 dl (din ynglings) olie
1 dåse tomatkoncentrat a’ 70g
50g Sambal Oelek (frisk chilipasta, vand, salt)
1 spsk tørret knust chili – ikke pulver
1 tsk shawarma krydderi

Fremgangsmåde

Varm olien op på en pande og tilsæt da 1 tsk shawarma krydderi. lad det bruse op 30 sek.

Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege op til det smuldrer ved middel varme (2 min) og en duft af mørke tomater breder sig.

Tilsæt Sambal Oelek og den knuste chili og giv det et øjeblik.

Hæld op i en saucekande med en teske.

Er den ikke stærk nok?

Tilsæt lidt stærk chilipulver til aller sidst.

 

En tanke om "Shawarma chili (enkel)"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *