Shawarma chili

Shawarma chiliDenne opskrift er desværre ikke så enkel. Men jeg er villig til at gå ret langt for en god chili til den hjemmelavede shawarma. Lav først grundolien og lav rigeligt af den, den er skøn til stegning af strimler af lyst kød til fx. pita.

Gå til enkel opskrift på Shawarma chili

Man skal da altid have et glas chiliolie stående…

Grundolie, et glas a’ 400ml, 14 dage

  • olie – din type
  • 4 spsk chiliflager
  • 3 tsk spidskommenfrø (pulver kan bruges)
  • 2 tsk korianderfrø
  • 10 nelliker
  • 4 grønne kardemommekapsler
  • ½ tsk kommenfrø

Hæld krydderiene i et glas og sjask olie over. Giv det 14 dage for sig selv. Den skal nok bundfælde, men jo flere hele krydderier der er brugt fremfor pulver desto mindre bundslam. Og ja, korianderfrø og kardemomme lever deres eget liv på toppen…

Shawarma chili opskrift

  • ca ½ glas chili grundolie
  • 1-2 spsk tomatkoncentrat (dobbelt konc.), 2 spsk for den milde version
  • 1 spsk chiliflager (knust chili)
  • 1 spsk sambal oelek eller din egen favorit chilipuré
  • ¼ tsk spidskommenpulver
  • evt meget stærk chilipulver – hvis det ikke kan blive stærkt nok

Fremstilling, få minutter

Varm grundolien op og rist tomatkoncentratet og chiliflager grundigt (pas på tøjet – og køkkenet). Her bliver der udviklet meget smag – og duft.

Tilsæt sambal oelek (eller din favorit), spidskommen og evt. chilipulver og tag panden af varmen – det bruser et godt stykke tid efter. Tilsæt evt lidt mere grundolie og rør rundt. Lad det køle af og hæld på glas – olien bør dække indholdet.

Holdbarhed

Det kan vel holde sig en 14 dage i køleskabet, men har man lavet rigeligt grundolie er den sidste process ikke så tidskrævende. Sambal oelek kan selvfølgelig erstattes med din egen favorit chilipuré (eller friskhakket chili), men det vigtigste er at opnå en lidt blød konsistens, så det hele ikke er knasende hårde tørrede stegte chiliflager.

Resultatet er en chiliolie med en stærk, dyb krydret og fyldig branket aroma – lige klar til en shawarma med ekstra hvidløg

En tanke om "Shawarma chili"

  1. Vivian

    Hey
    Tak for din opskrift!
    Jeg brugte den til en udendørs fest hvor vi lige samlede vennerne til lidt pitabrød. Der forsvandt virkelig syge mængder…

    Cool

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *