3 Store krus
- 1 god flaske rødvin
- 4 spsk god honninglikør
- god rørsukker*
- 1 stang kanel
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 20 nelliker
- 10 allehåndebær
- 1 tsk appelsinskal (evt fra et citrusglas)
- 3 grønne kardemommekapsler
Jeg putter krydderierne i en gryde sammen med 1/4 af rødvinen og lader det småsimre i 15 min. Så hælder jeg resten af rødvinen over og bringer det op i temperatur til et stykke under kogepunktet og holder det der 5-10 min, for at trække det sidste ud.
*På det her tidspunkt kunne man så putte sukker i også, men det serverer jeg gerne til, så man selv kan dosere. Men regn med at folk putter 15-20g i per krus. Der er lige 3 store krus per flaske (0,75l), så et sted mellem 45 og 60 gram sukker – alt efter type – skulle vel passe.
Så filtrerer jeg det hurtigt over i en anden gryde og kommer likøren i.
Hvis man laver gløgg af en billig fransk bordvin, kan man ligeså godt prøve med 3 elefanter – det bliver intetsigende. Jeg plejer at finde en fair rødvin til 30-40 kr, med et par småfejl, men hvor krop, syre og tanin stadig er i balance.
Det er en super lækker gløgg.
Den er ikke fyldt med sprit, men med masser af smag af krydderier.
Duften breder sig i hele huset ;o)