En heftig tomatsuppe.
En hvidløgssuppe der bruger tomaten som fond.
Server med et par skiver ristet rugbrød.
Ingredienser, 2 portioner
- 0,7 l vand
- 1 dåse tomatkoncentrat (140g)
- 10 fed hvidløg
- 1 lile rødløg
- 1 peberfrugt (fx. rød)
- en sjat hvidvin (3-4 spsk)
- et skvæt olivenolie (til stegning)
- 1 tsk fintrevet frisk ingefær
- 3 laurbærblade
- 1 tsk hel korianderfrø til morteren, eller ½ tsk korianderfrøpulver
- 1 tsk knust sumakfrø
- 1 tsk paprika (rosen)
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk oregano
- ½ tsk groft salt
Snit rødløg, peberfrugt og 8 fed hvidløg fint og svits dem i olivenolien sammen med korianderfrø, spidskommen, sumak, laurbærblade og paprika. Løgene skal blive klare – ikke gyldne.
Rist så tomatkoncentratet et lille minut og tilsæt hvidvin, vand og friskrevet ingefær og lad det simre 10 min.
Pres til sidst de sidste 2 fed hvidløg direkte i suppen og tilsæt oregano og smag til med salt.
Som alternativ kan man lade den simre i 20 min og så filtrere inden de sidste ingredienser tilsættes, hvis man ønsker tomatsuppen uden fyld.
MEGET stærk, men super god.
Uundværlig hvis man ligger med en forkølelse ;o)