Vinbladsdolmere er noget af det nemmeste gavepakkemad man kan lave i sit køkken. Træk en sammenrullet vinbladscigar op af glasset, der er typisk et par stykker (uden at knække noget) og udrul de bundtede blade. Udblød dem i vand i 30 minutter (mindst), da de er meget salte.
Fyld
Tja, traditionelt er det jo ris man stopper i, men jeg bruger gerne en mørk grov bulgur. Den lidt nødde-agtige smag står godt til ristede solsikkefrø (hvis man har penge nok, kan man jo prøve om ristede pinjekerner er bedre – jeg synes det ikke)
Her er til at fylde fadet til højre (minus de 6-7 stykker jeg spiste undervejs)
2 dl mørk bulgur
- 4 spsk ristet solsikkefrø
- chili efter smag
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk lys soya
- 1 tsk østersauce
- 1 tsk frisk revet ingefær
- 1 tsk sumakfrø
- 1 tsk mynte
- rigelig citronsaft
Kog bulguren i letsaltet vand (3 dl) sammen med østersaucen.
Rist solsikkefrøene på en meget varm pande.
Bland det hele godt rundt.
Læg en skefuld fyld på et vinblad
Kring siderne op
Og voila!
Uhm, det ser godt ud.