Vi havde fornøjelsen af at skaffe lidt hyben, sidst vi vandrede en tur til stranden. Vi havde plukket ca 1 kg og efter at have pillet blomst og stilk af, flækket dem og skrabet kløpulver ud, havde vi godt 500 g.
Jeg slog op i den grønne syltebog (19. oplag) som foreslog 1 dl vand og 400 g sukker til 1 kg hyben (der først skulle renses = 500 g). Det bliver ikke til marmelade. Jeg ved ikke hvad det bliver til, men ikke marmelade.
81. oplag af den grønne syltebog, har en bedre opskrift. Dog har jeg halveret mængden af sukker.
- 500 g rensede hyben
- 3 dl vand
- 200 g sukker
- citronsaft (ca 1 citron)
- ½ tsk rød melatin (el. johannesbrødkernemel)
Smid hybene i blenderen med vand og citronsaft til ønskede marmeladekonsistens (der må godt være lidt klumper i).
Bring det i kog i en gryde med sukker i 10 minutter og rør melatinen i det sidste minut.
Skoldhed ned i glas… Og få mor til at rydde op!
Som din mor kan jeg kun være stolt af dine evner i et køkken. Jeg spiste din marmelade med største velbehag ;o)