Pakistanske ris

Pakistanske ris (Mattar Pilau) er en klassiker til pakistanske/indiske retter

1 spsk olie (neutral)
8 nelliker
1 kanelstang (5-6 cm)
4 grønne kardemommekapsler
1 tsk hele spidskommenfrø
½ tsk gurkemeje
3 dl ris
3 dl frosne ærter
5 dl vand
1 tsk salt
Et par tråde safran gør ingen skade 🙂

Rist krydderierne i olien i ca. 1 minut ved middel varme (Bruger du safran, skal det først i sammen med vandet).
Tilføj risene og lad dem riste med 1 til 2 minutter. Tilsæt vand, ærter og salt (og evt. safran) og kog ved svag varme med låg på, til vandet er væk og lad det stå ca. 15 minutter i gryden på eftervarme. Låget skal blive på hele tiden.

Rør rundt med en gaffel og fjern nelliker, kardemomme og kanel.

mattar pilau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *